Dinu Tănase
http://www.portreteinpadure.ro/
Regie: Dinu Tănase
Scenariu: Dinu Tănase, inspirat din romanul “Duminica mironosiţelor” de Dana Dimitriu
Decoruri şi costume: Mihnea Tăutu
Machiaj: Dana Moldoveanu, Lucia Panait
Imaginea şi camera: Pătru Păunescu
Muzica: Cari–Baczo Tibor
Sunet: Mihai Orăşanu
Montaj: Dinu Tănase, Dan Nanoveanu, Mădălin Cristescu
Producător: Alexandru Iclozan
O producţie: Casaro Film
Cu: Dan Condurache, Ofelia Popii, Marius Stănescu, Şerban Pavlu, Radu Amzulescu, Mircea Constantinescu, Claudiu Istodor, Camelia Zorlescu, Crina Matei, Mihai Dinvale, Dorin Andone, Sergiu Anghel, Simona Bondoc
Sinopsis:
Într-o dimineață un bărbat se hotărăște să-și ducă tânăra soție la plimbare. E o zi obișnuită, pe la prânz termină lucrul, dupâ masă pot să meargă la pădure și să se întoarcă apoi, înviorați de aerul curat și de liniștea lacului din apropiere. Sute de gesturi firești se înlănțuie, alcătuindu-i ultimile ore de viață…
Numai despre crimă n-ar fi vrut să vorbească. De parcă ar fi fost totuși, vinovată… Doar dacă… Doar dacă vrea să uite cum i-a fost omorât bărbatul…
Ea dă semnificația acestei întâmplări. N-am văzut-o, nu știm cum arată, totuși o cunoaștem bine. Un om obișnuit să trăiască retras într-un proiect ambițios și personal, refuzând să se amestece în viața celor din jur este capabilă într-un moment să se sustragă din evenimentul cel mai dramatic, cel mai tragic al vieții ei. A încercat să se sustragă!
A spus că “discreția i se părea o garanție a demnității…”
A fost pedeapsa ei. De câte ori nu și-o fi spus: “ Mie nu mi se poate întâmpla așa ceva!” A avut ghinion. Într-adevăr, nu i se putea întâmpla asa ceva. Drama inaderenței la propria biografie.