Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber

Regia: Răzvan Mărculescu, Cristian Mungiu, Constantin Popescu Jr., Ioana Uricaru, Hanno Höfer

Scenariul: Cristian Mungiu

Imagine: Liviu Marghidan, Oleg Mutu

Muzica: Laco Jimi, Hanno Höfer

Scenografie: Simona Pădurețu, Cezara Armașu, Mihaela Poenaru, Dana Istrate

Montaj: Ioana Uricaru, Dana Bunescu, Theodora Penciu

Costume: Ana Ioneci, Dana Istrate, Luminița Mihai, Brândușa Ioan

Casa de producție: Mobra Film, Why Not Production

Producător executiv: Cristian Mungiu, Oleg Mutu

 

Cu: Radu Iacoban, Diana Cavallioti, Gabriel Spahiu, Viorel Comănici, Paul Dunca, Călin Chirilă, Vlad Ivanov, Smaranda Caragea, Alexandru Potocean, Romeo Tudor, Aristița Diamandi, Alexandru Papadopol, Tania Popa, Eugenia Bosânceanu, Virginia Mirea, Liliana Mocanu, Ion Sapdaru, Teodor Corban, Avram Birău, Emanuel Pârvu, Toni Tecuceanu

 

Sinopsis:

România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Jiscard D’Estaing, iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adâncatele, dar activistul sosit de la București insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la școală și pe ultimul cioban din vârful muntelui căci învățătura te ferește de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliție Sandu primește de la cumnatul său un porc viu și se întreabă cum să-l taie în toiul nopții fără să prindă de veste colocatarii din bloc, iar fiul lui, Dănuț, vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?

La ușa Crinei sună Bughi și cere o sticlă goală: e tânăr, arătos, dă video la bairamuri și, de la filmele cu Bonnie și Clyde, Crina începe să viseze.

Nevasta lui Grigore ține post, iar el, șofer la Avicola, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko fără să-i treacă prin gând ce avere poartă cu el.