Insula (Excursia)

Laurenţiu Rusescu

INSULA (EXCURSIA)

 

Regia:  Laurenţiu Rusescu;

Imaginea: Viorel Sergovici;

Scenografia: Mihai Dorobanţu;

Costumele: Oana Drăghici;

Muzica : Cristian Lolea;

Producători executivi: Viorel Sergovici, Mihai Orăşanu;

Directorul filmului: Andreas Natis;

Sunet:   Mihai Orăşanu;

Recuziter şef:    Anghel Ispir;

Machiaj: Cristina Ilie;

Montaj: Laurenţiu Rusescu, Tudora Ilie; 

 

Cu: Dorian Boguţă, Meda Victor, Vali Popescu, Zane Jarcu, Andrei Coman

 

Coproducător: Silver Bullet Film

Scurtmetraj / 2012 / 27 min.

 

Sinopsis:

Doi tineri, un weekend de vis. Un barcagiu straniu care ştie locuri de nimeni cunoscute şi, mai ales, cunoaşte un loc feeric.

Începutul filmului ne arată un cuplu obişnuit, care şi-a găsit puţin timp pentru a evada din oraş. El îi suportă capriciile, ea se arată atentă cu el doar când are nevoie de ceva. Nimic special... Dar derularea întâmplărilor ne arată că aceasta nu e chiar povestea frumoasă pe care o credeam la început.

Dorinţele lor sunt diferite. El vrea să stea acolo pentru a-i spune ceea ce nu a reuşit să îi spună la Bucureşti, ea ar fi vrut să meargă cu el oriunde, numai acolo nu. El se bucură de linişte şi de aprinderea focului, ei îi lipseşte semnalul de la telefon.

Oare asta este tot? Bineînţeles că nu.

Totul nu este decât mizanscena pe care el a plănuit-o pentru a-i spune că vrea să se despartă de ea. Şi ea ce face? Ca de obicei... Îl ridiculizează şi se răzbună pe el făcându-i viaţa mizerabilă.

Acestea fiind spuse, nu le mai rămâne decât să se întoarcă acasă. Dar cu ce? Barcagiul nu vine la timp, iar cei doi sunt obligaţi să supravieţuiască împreună. Timpul trece, iar angoasa lor creşte şi îi împinge la noi dezvăluiri care fac ca ruptura dintre ei să fie definitivă.

Cei doi se separă şi stau în zone diferite ale insulei pentru a avea mai mult noroc dacă trece vreo barcă pe lângă insulă.

Ea are noroc şi este luată de o barcă, ultima care mai trecea prin zonă înainte de venirea iernii. Întrebată dacă mai este cineva acolo, răspunsul ei este: „nu”.

Pe partea lui de insulă, nu trece nicio barcă. Dar are noroc la pescuit. Numai că, din păcate, captura este chiar corpul pescarului care i-a adus acolo. A murit înecat.