Mari actori români

Mihai Constantinescu

Regia: Mihai Constantinescu

Scenariul: Radu Beligan

 

Narator: Radu Beligan

 

Sinopsis:

Toate marile cinematografii au realizat filme documentar-artistice despre comoara artistică cea mai vizibilă: actorul. El, slujitorul scenei şi al ecranului, indiferent de genul pe care îl interpretează, vine în permanenţă în contact cu semenii lui, cărora le oferă cu dărnicie din prinosul harului cu care este înzestrat.

Filmul face un portret colectiv a patru generaţii de actori, păstrând particularităţile fiecăruia dintre cei care vor face parte din această selectă distribuţie. 
Pentru prima dată, spectatorii acestui film vor avea prilejul să o vadă pe marea actriţă Elvira Popescu, Societară a Comediei Franceze, interpretând roluri principale alături de Alain Delon şi Marie Laforêt. 

Interesul spectatorilor acestui film va fi captat de ineditul momentelor selectate din jurnalele de actualităţi ce acoperă o perioadă de peste 50 de ani, alături de cele mai izbutite momente realizate de către marii noştri actori, alese din filmele artistice de lung metraj, şi din piesele de teatru aflate în Arhiva Naţională de Filme.

Interviurile maeştrilor scenei conţin ideile, gândurile, părerile lor despre rolurile izbutite şi, de ce nu, şi despre eşecuri. Prin montaj vom căuta să realizam un dialog între ei, între generaţii. 
Un film cald, drag tuturor, constituindu-se în acelaşi timp şi într-un dar făcut lor, acestor neobosiţi artizani ai artei interpretative.